Азиатска Турция, Септември 2014.

P9230129

Време беше да стъпя в Азия, далеч от големите градове, навътре сред бита на хората. Това предизвика дълго коментирано пътуване с мотори в азиатска Турция. Малко каляване на характера в държава, в която каквото и да стане, винаги си виновен.

Прочетете повече: Азиатска Турция, Септември 2014.

Тасос, Юли 2014


Обичам морето, надявам се, че и то ме обича. Островът ми го хвалят отдавна, реших да го пробвам. Този път със сина си. Не ме свърта в тази държава с крадливи банкери, бодигарди и принцеси. Подготовката тече бързо. Пробвах резервация на големия залив в източната страна на острова, според Booking.com всичко било заето, намерих хотелче на следващия по-южен залив. P7050032

Прочетете повече: Тасос, Юли 2014

Брюксел, Принцесата и бодигарда, Северно море, Февруари 2014

Не съм сигурен, че ще излезе пътепис от това, ако искате не го четете или по-добре се прехвърлете към историята със Северно море.

Поради една дълга история, може би пет годишна... попълних бройка в делегация, която ме заведе в Брюксел. Бях преуморен от работа, не се бях оправил добре и от зимния вирус. Както се дърпах, взех че си купих нов костюм, нещо което в този все по-куц град Варна, просто няма къде да нося.

BrusselMain

Прочетете повече: Брюксел, Принцесата и бодигарда, Северно море, Февруари 2014

Кефалония, Гърция, Юни 2013

Остров Кефалоня, в близост до остров Итака - митичното място към което се стреми Омировият Одисей. По пътя си мислех, че прекрасните истории на гръцката митология са свързани с места, които ако посетите, няма да откриете никакви древни останки. Може би Омир просто е бил гений, написал една от първите в историята на човечеството сапунки, с главни герои в нея - гръцките Богове!

P6100176

Прочетете повече: Кефалония, Гърция, Юни 2013

Гърция, Юли 2012

Почти година по-късно, сядам да пиша за Волос, полуостров Пелион. Твърди се, че гърците предпочитат това място за отпуските си, поради спокойствието, което предлага.

P7120076

Прочетете повече: Гърция, Юли 2012

Франкфурт, Март 2012

Рамщайн, Франкенщайн, Франкфурт... Сивият град с една голяма централна улица, най-богатият град в Европа, най-голямото летище в Европа. Да видим.

FrankfurtFirst

Прочетете повече: Франкфурт, Март 2012

Западни Балкани - Септември 2011

Събудих се към 10 часа. Твърде късно за дълги пътешествия. Петнадесет минути събуждане с кафе, колебаейки се дали да тръгна. Разбира се, че тръгнах. Отдавна исках да видя Велика Югославия и какво е останало от нея.

YugoFirst

Прочетете повече: Западни Балкани - Септември 2011

Европейска Турция - Юли 2011

Два дена подготовка за пътуването и то в обедните почивки: ревизия на оборудването за гмуркане - нова стрела за харпуна, нов колан за тежести, масло и антифриз за из път за каптивата, два стека минерална вода, малко дрехи.

IMG 5359

Прочетете повече: Европейска Турция - Юли 2011

Тулча Румъния - Юни 2011

Почти 20 години желание желание за мотор. Септември 2010 г. се реших да изкарам категория А. Ден след изпита вече притежавах Suzuki GSR 600, 2007-ма година.

 

Image431

Карта на сайта